nak minta tolong 😭

maaf kalau soalan saya menjegkel kan , saya baru 27 minggu usia kandungan , tapi nipple saya untuk kedua dua belah ada keluar kan air , bukan susu , tp cecair jernih . tak d bau atau apa2 . tp saya risau , mmg macam tu ke ? sebelum ni tak pon, dalam 2 minggu ni baru jadi .. mohon bantuan .

6 Balas

normal saja. sy anak first dulu pun awal2 dah keluar cecair putih tu. jgn picit atau keluarkan. risau nnti ransang lg pengeluaran susu masa pregnant dan blh jd bengkak susu. skrng tgh pregnant anak ke 2 ni, 25 weeks pun dah start keluar.

normal rasanya sbb Sya Skrang pon 24 mnggu mmng dekat nipple ad kluar cercair jernih..rasanya tu permulaan yg breast mula nk menghasilkan susu.. sbb sis pon dh 7bulan kn..

saya 16 minggu dah keluar cecair putih tu , nama dia colostrum. klau nak tau lebih boleh try search dekat google

3w ago

saya tak pasti pulak , kne tanya nurse . saya tak simpan

normal . saya pun sama .. takda apa yg perlu dirisau kan 🥰

27 bulan?

3w ago

itu apa? susu ke ?