Perjalanan jauh 37-39minggu

Maaf ingin minta pendapat..nasihat. kandungan usia 37-39 minggu Ni masih bolehlah IBU hamil ini berjalan jauh y mengambil Masa 2/3 jam perjalanan dan ia bukan saja2 tapi Ada Hal y diselesaikan..

5 Balas

Boleh je. Cuma kena prepare lah beg hospital siap2 pastu buku pink. Lagi satu kena kerap berhenti. Jangan duduk setempat sampai 2/3 jam. Sebab org preggy ni boleh kena risiko darah beku. Berhenti jalan2 buat stretching sekejap pun takpe. Apa2 pun moga dipermudahkan urusan sis hehe

Boleh awak. Saya hari tu tepat 37 weeks balik dari kl-kelantan untuk bersalin. Punya la doa banyak banyak baby tak keluar masa perjalanan. In sha Allah semua okay awak cuma buku pink dan beg hospital kena bawak sekali just in case berlaku pape.

time sy 35w, travel sejauh 13 jam perjalanan. smua smooth saja. cuma sy elak gerak malam..siang2 elok..emergency apa2 sng g hsptl..anak pun bg kjasama.

Boleh je jalan jauh, kalau tak larat berhenti rnr tau walaupun bukan kita yg drive.. sy masa 33w pun menangis sebab sakit pinggang punya pasal..

saya pon sabtu ni nak balik kampung dah. sebab sekarang dah 38w. risau jugak sbb rumah dgn kampung 4/5 jam 😂