Ni darah kehamilan atau period ya

Maaf gambar agak mengelikan,cuma nak tnya y ini darah nak period atau kehamilan ya..last period 27.2.24-04.3.24..dan sy jenis period tak teratur,kadang awl kadang lewat..tanda² sakit lain tiada ..biasa nya klu nak period sy akn rsa mcm sakit sengugut..tiap kali nak period memang akan rasa sakit tu..cuma skg tdk pula,..sy tk check upt lgi..takut kecewa..#TTC8years#SeriusTanya #ingintahu #tqmom

Ni darah kehamilan atau period ya
6 Balas

kecewa dgn upt perkara biasa bagi semua kaum hawa termasuk lah sy rasanya..kdg² sy Rasa upt Tu Salah..kdg² Rasa upt Tu Rosak biarpun baru beli..kdg2 rasa upt tu x sesuai dgn sy...tapi apa² pon sis jwpn bg sis punya soalan and gmbr ni..nk ke xnk ke kecewa ke memg kena upt jugak...sbb ape Kalo upt Tu positive bermakna sis pregnant..and pregnant keluar darah xnormal sbnrnya la...Kalo negative bermakna tu period..apa² pon sis kena yakin dgn diri sis sendiri..Kalo negative Cuba lagi akan dtg..Kalo positive kena cpt2 pegi klinik berdekatan untuk mtk nasihat doktor...semoga dipermudahkan segala urusan ye..😊

6mo ago

Terima kasih atas kata² semangat..sy akn cuba test upt dlu..apa² result memang sentiasa redha da..😌

Kuatkan semangat sis 💪🏻💪🏻 !! Sis kena juga buat UPT sebab bila dah keluar darah, ada 2 je kemungkinan. kalau UPT -ve, sis dah tak boleh solat, tu darah period. Kalau positif (double line) terus direct klinik @ hospital sebab ancaman keguguran bila darah keluar mcm nii. Bukan spotting dah tu kalau keluar byk mcm nii

6mo ago

Terima kasih..sy akn check upt dlu..🥰

Semoga ada rezeki buat ibu2 yg ttc. Doa dari 1 first mom to be after 12 years, dibulan Ramadhan yg mulia. Yakinlah Allah akan bagi masa yg tepat. Doakan saya dipermudahkan urusan bersalin due 2 Jun nnt. Umur pun dah 42 tahun.

6mo ago

Amin² ya mujib..semoga ada rezeki buat para ttc..dn alhamdulillah for sis tahniah semoga d permudah urusan bersalin nanti ye🥰

Nmpak mcm darah period . Kalau akk sy sama mcm awk period dia jenis tak teratur kdg yg keluar tu darah lama yg xhbis sbb tu tak jadi sengugut tapi nk kepastian cek je upt

6mo ago

Oky tq sis☺️

Klau mcm yg sis tunjuk mcm pernah terjadi pada saya. saya pun awalnya ingat period. 2 hari darah yg sama, tp bila buat upt, rupanya pregnant

6mo ago

Sebab tu sy keliru darah nk period ke atau sebaliknya..sebab klu sy nk mula period beberapa hari sblm period tu pasti ada rsa sakit² perut..tanda² biasa nk haid tu la..tpi ni tiada sebab tu keliru…hrp² la ada rezeki d bulan mulia ni..

Mcm period