Risau

Maaf bertanya. Semalam saya ada makan buah nenas sikit sebab mengidam, taktahu pula buah nenas ni tak boleh makan untuk pregnant. Sikit je saya makan, tapi malam tu tak boleh tidur sebab rasa sakit sangat dekat bawah perut , semua sendi2 sakit. ?? saya keguguran ke?? ??

26 Balas

Sebaiknya jumpa doc klu sakit masih berterusan sis.. sy dlu pn ade mkn nenas ckit.. hee.. alhamdulillah time tu xde ape sgt

Atas org jugak kot,mybe rahim xkuat...sy mse 1st trimester sy mkn nenas,mnum air nenas,alhamdulillah xde ape...

Hopefully you are not. As long as no bleeding, its safe? Best to go to the doctor as soon as possible

g hospital sis... chk ngan doc.. tp penah dgr nenas bkn la bleh menyebabkan keguguran..

Nenas bukan sebab keguguran sis. Kesian nenas, banyak khasiat. Tapi selalu kena tuduh.

Klo ade pndarahan cpt2 g hospital... Nenas x ley mkn klo bdn x thn...

klu awal kndngan mmg x digalakan mkn sis sbb nenas ni tajam

lebih baik pergi terus ke doctor, boleh checkup.

boleh je makan...tapi xboleh la mkn bnyk2...

Lain org lain. Kalau risau consult doc.