Baby terjangkit???

Lepas cukur jambul + aqiqah baby umur 14hari demam, dahlah kemarin tu ramai yg berpenyakit dtg semua batuk² demam tp dorang tak cium baby cuma dukung² je... kemungkinan anak sy terjangkit tak? Sy risau bdn anak sy suam² dr pagi #firstmom #ingintahu

6 Balas

ye bley sis.. sbb virus nie bley merebak melalui udara (airborne) lg ble org batuk2.. klu bdn baby da stat suam ye la tu bjangkit.. baby klu sakit susah sikit sbb xde ubat.. bley tuam2 dgn towel lembab dlu..

Baby 14 hari ni amatlah fragile. Sangat mudah berjangkit even org dukung2 je. Sedangkan tak sentuh tp duduk dlm ruang/bilik yg sama pun boleh berjangkit…

terjangkit sbb rmai org xsihat tu boleh je. ank sy 5 bln..dlm rumah ada yg tak sihat..terus terjangkit batuk2 berkahak demam. hmpir 2 minggu baru la reda

boleh je berjangkit walaupun tak pegang sbb kuman tersebar melalui angin. monitor je suhu baby. kalau naik mendadak bawa terus jumpa doktor

faham ap awl rasa.klau awk tgk bby lain or risau trus bwk g klinik. even x pgang or sentuh tp boleh bjangkit melalui udara.

Boleh jd juga terjangkit sis wlaupun x pgg..klu btl demam monitor suhu bdan ye & klu x turun2 suhu bwa jumpa doctor terus..