nak tnya kakak2 senior, sebab selalu sgt confuse, siap google lg

Lepas bersalin kalau tak period sampai anak setahun lebih, mcm mana nak tahu bila waktu subur kita ya? 😅#seriusnanya

2 Balas

Ada sesetengah orang waktu subur ada simptom. Macam saya sendiri, kalau saya subur simptom lebih kurang nak period dan ada keluar cecair jernih macam white egg. Kalau tak sure, dan kalau rajin, boleh guna opk. InshaAllah dapat detect waktu subur 😊

i. Perhatikan tanda subur: 1. Rasa nak menggatal 2. Keluar lendir putih telur mentah drpd faraj 3. Muka berseri-seri ii. Buat LH test dgn LH strip.