soalan serious

Lepas bersalin boleh terus buang air besar ke? Sakit perut tapi takut. Karang ada yang terbuka jahitan. #firsttimemummy #3rddaypostdelivery

18 Balas

Saya bila rasa2 nk buang, buang je.. lupa tntg jahitan.. last2 jahitan trbuka.. mjurlah 1st time..

5y ago

Tdak pyahlh blg doctor. Sbb kulit tu akan smbung sndri no need lh jahit balik..

Sya dulu membuang jer ..yang penting slow2..kalau tahi keras minta ubat

Saya esoknya terus membuang . Sebab doctor bagi ubat pelawas . 😅

Sy lps bersalin p wad..hari tu juga p membuang,jgn teran je..

Sy hari ke4 baru mbuang.. tu pun after mnum milo ..

bunag bila rasa nak hujung2 jangan teran.

Boleh.kalau kena sembelit lagi teruk....

Boleh..mcm biasa je.xd ape pun🤗