soalan serious

Lepas bersalin boleh terus buang air besar ke? Sakit perut tapi takut. Karang ada yang terbuka jahitan. #firsttimemummy #3rddaypostdelivery

18 Balas

Kena.. Sbb misi akan tnya. Kita dh mmbuang ka belom. Sy beli ubat mudah berak.. Byk jenis jugak laa. Jnis sy suka smbelit. Haduii. Makan ubat senang.. Tya misi. Misi kata ta gngu susu bdan. Bby menyusu bdan ta pa.

Selalu doktor akn tanya dah yak ke dah kencing ke br blh blk....skrg ni xtau la kot dah blh blk kalo blm yak... Buang je cuma try pelahan2..xleh la nk teran rilex mcm biasa tu😅

Rse nk buang .. Buang je ... Jgn than2 tkot sembelitt .. Sye 2 hrii lpas besalin rse nk membuang .. TP rse njis mcm keras .. Tros mkn limau sunquit ... Tros jdii lembut najis ...

Alhamdulillah hari ke4 membuang ok x sakit.risau jugak..saya kena gunting n jahit panjang jugak.tp saya makan buah oren, sayur xmkn..mak suruh pantang mcm tu.

saya semlam buang air besar lepas g hospital utk jahit balik hari ke6 jahitan terbukak semua kena jahit balik. sakit tak terhinga.

4y ago

saya pon tak sedar mcm mna boleh terbuka. hari ke4 cek klinik drg kata dah terbuka

Okay. Thanks semua. Dah selamat membuang😂😂😂. Slow2 je. Tak teran. Tak rasa sakit pun. Lega💩👻

Kene buang air besar sis. Nanti najis jadi keras lagi susah nak membuang. InsyaAllah jahitan tak kan terbuka..

4y ago

Yeke. Dari smalam sakit perut. Tapi tahan2 lagi. Ni rasa dah tak tahan😂😂😂😂

Cuba makan buah sunkist dlu.kalau msih sembelit jga,beli lactulose kt farmasi.utk lembutkan najis

sy hr ke 4 br membuang.. pakai pam kecik to utk senang buang n kurang sakit.. beli di pharmacy.

Sma mcm sya tdi tpi disebabkn depa lmbat tolak msuk wad hilang dh rasa nk buang air besar tu...