Negativ ke positif

Law mcm ni positif ke negativ

Negativ  ke positif
15 Balas

kalau -ve akan nampak satu line sahaja awak. walaupon naik samar2 tetap dikira +ve. cuma nya kalau awak g scan skrg mmg belom nmpk apa2. takut awak yg panik je nnt. selalunya doctor akan minta repeat scan semula. kalau mcm xnk rasa duit keluar byk kali. awak boleh scan masa usia kehamilan awak 6@7w. time ni boleh nampak kantung. nak nampak baby & heartbeat klip2 scan masa usia kandungan awak 8@9w dn keatas.

alhamdulillah positif ni. nnt cuba google tarikh hari pertama untuk bulan terakhir awak period untuk tahu kandungan dh berapa minggu. Kalau bawah 5 minggu awal lagi, pergi klinik pun tak boleh sbb terlalu kecil. tunggu dh masuk 6minggu mcm tu baru cun klau nak scan. ubat folic acid kena makan ya selagi masih dlm 1st trimister.

alhamdulillah positif ...biasa samar mcm nie kandungan masih awal..sis bnyakkan berehat dan jgn angkat benda berat2 tau..nnti sis gi farmasi beli folic acid ckp yg sis pregnant k

Saya pun haritu macam ni sebab awal lagi so dia samar samar. Nanti seminggu macam tu repeat test lagi. In sha Allah dh jelas. Apa pun jaga diri elok elok jgn lasak sangat 🥰

alhamdulillah positif ni. tapi masih awal. seminggu lagi repeat test. Inshaa Allah test line pekat

Alhamdulillah positive jaga diri moga di permudah kan sehingga hari melahirkan

Alhamdulillah positives tu. Nanti dip lagi esok or lusa, mesti makin pekat

tq smua.. sya agak2 was2 sis..bab sya test kat umah beli kat watson ja..

tq ibu2 yg bnyak mmbantu..semoga urusan kita dpermudahkan..Aamiin..

2 line selalunya positive. Tapi boleh test lagi untuk confirm