takot kena GDM lagi.

Last pregnancy sy ada GDM, Second pregnancy ni kalau bole nak cegah la dari dpt GDM ni. Ada x kt sini yg first pregnant ada gdm but second pregnant dia bebas gdm? Ada cara2 tak? Pemakanan yg mcmne uols amalkan? #justmum

2 Balas

Anak 1st sy gdm, ke2 clear..cara sy ikut mknn mcm dietien ajar dlu waktu pregnant anak 1st.mkn sikit² & kerap,mkn berpada² & jaga berat badan spy x naik bnyk..buah² manis pun kena kurangkan juga.

Try beras perang sis

3y ago

owh kalau beras ponni ni pon dah ok tu..mmg sesuai untuk pesakit diabetes jugak..so sesuai utk ibu gdm