Serabut dgn kiraan#firstmom

Last haid 5 october 23, tp bila sy daftar kat app ni kandungan sy dah nak masuk 12week, tp klau ikutkan kiraan la ye bukan ke baru 2bulan lebih, pening laaaa.. sy sebenarnya belum scan lagi nak kumpul² duit dulu sbb sy bukan warganegara kos scan baby agak mahal sikit

2 Balas

Betul la tu kiraan awak. TAP betul. Awak pun betul. Untuk mengelakkan kekeliruan, kira usia kandungan menggunakan minggu sebab in medical (doctor/nurse) kira pregnancy age dalam kiraan minggu.

sebulan bukan genap 4 minggu. jadi betul lah 12 minggu baru 2+ bulan, belum 3 bulan.