Minum minuman bergas(cola)boleh kah di trimester kedua,??

Lama dh xminum dri first pregnant pertama msuk trimester kedua. .😂skg musim perayaan mcm xdpt nak tahan nak minum.

6 Balas

saya pon masuk trimester kedua rasa nak minum air coca cola tu. sempat la beli yang botol kecil je tapi minum seteguk dua je buat rasa je. suami pon tegur takbagi minum banyak takut effect apa apa.

Boleh tp jgn kerap & jgn byk.. sekadar lepas gian.. 😂😂 sy pun ade gak time rse nk minum air bergas, selalu kalo rse nk minum, sy beli fanta yg botol kecik Rm1 tu jaa..

Saya dri tau prgnant nk try, tapi takut, caffien pun takut, tapi boleh je amik dlm kuantiti sedikit, buat raso2 org kata. hehhe Dah 15w masih takut2

Saya minum buat lepas hajat ja.. saya beli coke yang botol kecik ja. Saya minum 2-3 teguk ja lepas Tu saya bgi suami..

Minum tu boleh tp berpada pada.. habuan lepas tekak.. bykkan minum air kosong ye, manis tu..risau GDM muncul je

2y ago

ohh, okey sis,thankyouu sebab sharing.🤗

Boleh je, dan bersedialah dgn risiko pedih ulu hati