Hai momies semua.. nak tanya kuali/ periuk jenama apa yang sesuai untuk masak makanan baby.. tq

kuali/periuk yang selamat untuk masak makanan baby ..

8 Balas

nak selamat dari teflon etc boleh guna periuk kaca/stainless steel/ceramic. paling affordable dan senang cari, stainless steel lah. tips supaya makanan tak melekat bila guna stainless steel, make sure panaskan betul2 kuali/periuk sebelum letak apa2 dalam tu. nak tahu cukup panas ke tak, buat water test.

boleh guna yg sedia ada dkt rumah je dear, kalau blender boleh beli yg jenis hand blender atau blender kecil sahaja😊

guna apa yg ada je kt rumah. basuh bersih & guna. kalau nk beli baru, beli je any periuk di Mr. Diy.

pakai yg kita pakai.. ada periuk terutamanya yg nonstick tu kalau dah bercalar tu bahaya, utk kita & baby.

8mo ago

kalau nak masak asing makanan kita dgn family, @ portion kecil, boleh cari periuk kecil2 je

Saya prefer stainless steel..

Any specific budget?

stainless steel

btol tuu