Sunat bayi perempuan

Hi. Korg sunat kan bayi perempuan dalam umur berapa eh? Bayi saya baru msuk 3 bulan . Okay ke sunat skrg? Atau tunggu lagi? Dan biasanya akan pulih berapa lama? Takut pulak nk bawak dia pergi klinik untuk sunat ni huhu.. 🥲#babygirl #sunatbayi

11 Balas

Boleh sangat kalau awak nak buat sekarang. saya sunat baby masa umur 2@3bulan mcm tu dear. baby sy menangis sekejap je. masa doctor tengah sunat tu. mungkin sebab terkejut. hee. proses tu tak sampai 10minit pon😅 tak perlu takut sebab xperlu penjagaan yg rapi pon dear. lepas sunat boleh buat mcm biasa ja. bagi mandi mcm biasa. doctor pon xde bagi ubat sapu apa2.

5mo ago

ouh okey2. tq tau.. nnti sng bwa bedung siap2 😊

Saya khitan anak perempuan saya lepas habis pantang. Kiranya masa hari ke 46/47 masatu. Tak luka banyak pun dia cuma guna jarum sikit je untuk bagi luka keluar darah sikit. Lepastu settle. baby pun takde luka/darah yang nak kena jaga.

5mo ago

lain cara blh buat atas klinik doktor yg mengkhitan... jarum ada toreh ada.. toreh pun sikittttt je bkn kelar

Dah boleh sunat. Lg awal lagi cepat sembuh.. baby cepat sembuh je.. tindik telinga pun sama.. sy ikutkn nk tindik telinga ank umur 5bln masatu, tapi husb tknk.. so umur 8bln cmtu sy bawa pergi tindik..

3 bulan dh boleh hntr sunat dh..mcm sy dulu anak lahir premature..doc suggestkn ms 3bulan sbb ms tu bby dh bsr sikit.. n tak berapa nak lasak sgt.jd mudah nk jg..mg dpmudahkan segalanya aamiin

Pngalaman sy..3blm sy sunat kan baby girl sy thn lepas. Skjap je..xsusah pon nak jaga..luka dia pon skit je. Baby nanges pon skjap je sbb trkjut kne jrum n kne pgg.

Boleh sangat dah sis. Lagi besar lagi rasa kesian kat anak nanti. Saya sunatkan baby girl saya 2 bulan. Baby boy saya pun dah sunat waktu 2 bulan 😉

Boleh dah sis. doktor klinik sini pon cakap 3 bulan baru dorg amek utk sesi sunat baby perempuan. Sikit je dye potong dan mudah sahaja utk jaga.

boleh je. sy bawa masa ank 5bln sbb bertangguh. sunat bby pmpuan kejap je..lps ank sunat sy terus bawa berjalan..alhamdulillah ank xde apa.

5mo ago

awk try call klinik area awk, tanya dlu ada x buat perkhidmatan sunat bby pmpuan..and tanya dktr pmpuan juga yg buat ke. klu ya, blh je proceed.

Sy sunat anak sy masa dalam pantang.. nak dekat2 sebulan..

abis pantang