1st time pregnant

Hi korg. Saya baru je kawin hujung bulan 4 baru ni. Bulan 5 saya tak dtg bulan. So rasa mcm pregnant. Awal bulan 6 ni baru berani nak buat pregnancy test huhuu. And keputusannya PREGNANT 3+. So nak tanya 1st sekali apa yg patut saya buat ye? Saya mcm no idea sbb tak ready pun lagi 😆😅 harap ada yg membantu. tq #firstmom #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

2 Balas

alhamdulillah tahniah puan...1st kena g kk buka buku pink serta dptkn date appointment tuk next chckup......dlm ms yg sm jgn lupa bwk salinan sijil nikah dan bil air or letrik alamat semasa tmpt tinggal kita skrng serta photocopy dan original tuk rujukan+ chck ms pendaftaran..mg dpmudahkan segalanya amiin

12mo ago

okay baik. terima kasih ye ☺️

Tahniah sis.. Dlm minggu ke 8-10 mcm tu dah boleh pergi kk utk buka buku pink

12mo ago

Awal sangat kadang nurse tak nak ambil.. Sis boleh scan dlu kat swasta dlm minggu 6-7 tu utk tngk keadaan kantung & heart beat baby