Susu sesuai utk ibu hamil

Hi korg minum susu apa ya yg tk sangkut gdm nanti? Kalau boleh nak susu yg low glucose. Tk pasti susu apa yg boleh minum takut termuntah 🥲

6 Balas

fresh milk biasa je pun boleh sis. yg ni kena gigih sikit la cari yg paling rendah gula, paling tinggi calcium. susu ni tak wajib pun. just utk tambahan calcium. kalau takut tak boleh telan, beli je pil calcium. senang

mcm sy sendiri disebabkan obesiti, tak boleh ambil susu walaupun susu untuk ibu hamil sbb still ada kandungan gula so doktor bagi pil calcium adalah pilihan yg terbaik..

Hi. Boleh try calla milk perisa blueberry. Tak manis sgt and sedappp! Tak muak sbb tak rasa mcm susu sgt pun but buat HB kita manthapp 👍🏻

sy amik calla milk perisa bluberry dgn mango sdpp x rsa mcm.susu

marigold hl pun blh