Jantung janin

Koranggg, normal ke jantung/ heartbeat baby 170?????? Risau lahg😭😭 Skrg 12w nak masuk 13w #heartbeat #12week

8 Balas

Masa sy buat nt scant 12 weeks pon tggi jugak jantung bby.. 180-170 huhu.. lepas tu weeks 16 scan growth tgh dah normal.. ada doc ckp normal sbb kecik lagi.. doc lain ckp kita pantau je sbb x boleh buat apa2

saya masa scan dekat klinik jantung baby laju & bacaan tinggi sebab waktu sebelum saya dtg klinik saya tak makan. Doc pesan jangan makan lambat je kesian baby. Alhamdulillah baby okay jee

Doc takde cakap apa apa ke? Sebab kalau tak okay doc akan bagitahu. Doc tak bagitahu awak? Ke doc ada bagitahu but still nak tanya jugak?

Saya Bila buat confirmation scan masa 8week HR 171 BPM sampai masuk week 13, Baby ok je sekarang semua scan/test elok je result.

saya buat nt scan semalam ngan sono, jantung baby 167, doc cakap okay je. Baby Alhamdulillah normal ❤️

doktor ada komen apa2 tak? apa yang buat risau tu?

2w ago

oh sono tu ada refer pada doktor tak? kalau ada isu apa2 waktu scan selalunya dia akan refer doktor kan? 170 mcm borderline tachy rasanya, kadang kalau kita terlebih minum kopi atau apa2 stimulant (ubat ke supplement apa2) boleh buat mcm tu. kalau ada ambil apa2 mcm tu, minum air banyak supaya dia flushed out. nanti repeat scan dengan doktor hopefully turun sikit.

normal

doc ckp normal ke x