Tanda Awal Kehamilan!

Hi korang, saya nak tanya. Apakah tanda awal kehamilan yang korang mula perasan sebelum check upt? Ada tak dekat sini yang check upt samar tapi sebenarnya memang pregnant? boleh kongsikan pengalaman?

31 Balas

Waktu anak first dulu, tanda awal kehamilan saya rasa masa minggu ke 4 mcm tu. Saya memang period lambat, tapi tak expect mengandung that time. Then, try untuk buat upt test minggu ke 4 tu, syukur keluar result hamil hehehe

plg obvious period lewat, cramp perut mcm period pain, breast rasa heavier, sensitive nipple, randomly rasa nk nangis 😂 tanda2 tu sbnrnya similar to PMS, tp yg bezanya hnya tk dtg period.

lewat period 2 minggu, check upt samar² and then tunggu plk 3 4 hari check lg tgok² double line.. Alhamdulillah dh selamat bersalin dan skrg anak dh nak masuk 3 bulan 🤗

sya first pregnancy tu xde tanda2.. bila dah lambat sangat period tu terus pg check.. tau2 dah nk masuk 2 bulan.. anak kedua ni pula awal2 dah muntah2.. tau sangat dah🤣

sy ikut naluri hati. ank pertama sy amal ttc. seminggu sebelum upt positif sy dah dpt rasa sy prgnant. ank ke 2 ni pun sama. sama jgk bab jantina baby. 😊

saya x period 2 bulan, byk kali cek upt negative tetiba 1 hari tu naik 2 line x trg sgt, selang 3hari test mlm dah naik terang doubline

period lewat beberapa hari, breast rasa ngilu, badan cepat letih, rasa nak tidur je. then cek upt double line.

mcm sy perut tibe2 rse tk selesa mcm cramp kot. pstu period lewat. itu je tnda nya haha

saya lmbt period 4 hri,pastu ada instinct mcm pregnant je pastu trus beli preg test.

Tiada mood..rasa nak tidur saja