Sengal bahagian bawah - 34weeks 4 days

Korang nak tanya, normal ke rasa sengal dkt bawah ehem2? Dua hari ni sengal gila. Biasa sengal biasa2 je . Ni sampai jalan pun dh mcm penguin dh 😭

8 Balas

sama!! 😭😭 harini 34w 5d. dia punya tahap sengal rasa nak nangis 😭 nak bangun nk kencing nk tidur seksa sangat yaAllah. tapi inilah orang kata perjuangan seorang ibu 🥹🥹

5mo ago

haah betul wak smpai kakak saya ckp jgn trtukar sakit dgn sengal . dia tgk gaya saya mcm sakit je pdhl sengal ya amat tuuuuuu jeee 😭

sy pun dh nk masuk 33 week ni ada rasa sengal, klau duduk lama tiba ii nk bangun rasa sengal amat. Rasa mcm ada benda bergolek ii pun ada dlm tu. Risau jgk kdng ii takut benda lain

5mo ago

kan . risau tpi nurse yg checkup hariru kata normal. so kita layankan jela dulu . hrp ikut due la.

normal tu,sy 35 week 6day..bercinta nk bgn lg² bru lepas tido..nk bgn 1 hal dah..nk jln 1 hal lg..jln mmg mcm 🐧...ha7..enjoy je ye mommies

5mo ago

normal sis..jgn risau ye

hi saya dh refer doc. doc ckp normal je since kepala baby dh ada dkt laluan hee. ats org jugak ad yg rasa ad yg tak rasa. tq yg respons ye

ade 2 kmungkinan tu..1 sbb baby, 1 sbb lama x bersama bapa baby.. faham2 la ujung2 ni masing2 pun takut bersama bini..

Baby dh masuk laluan kot. Kerapkan buat senaman kegel.

baby dah turun kepala ke bawah, normal, saya 32 weeks pn dah sengal2

5mo ago

itulah. saya dr 28w rasa sengal tpi tk kuat pun. biasa2 je smpai la 33w. masuk je 34w ya allah kuat sgt2 awk. jln pun dh mcm penguin. baru saya faham kenapa stgh ibu mengandung jln mcm penguin aduhai

X pasti normal ke x, x pernah rasa cmtu