CheckUp Swasta

Hi hello korang . Nak tanya , kalau saya checkup di swasta & bersalin di government boleh ke ? Klinik Kesihatan tak ada rekod saya tak apa ke ? Any suggestion ? Saya taknak ada masalah masa nak bersalin naanti 😭 Takut nk buka buku pink KK sbb poor spacing . Please korang bagi suggestion ?

2 Balas

Boleh je dgn syarat buku pink swasta tu details mcm kk. Nk bersalin bawa je buku tu kt hospital gomen. Tp saya baca dalam TAP ni ada experience kawan dia yg hospital tolak & terpaksa bersalin swasta sebab isu ni. Tak pasti sahih ke tak sebab bukan tuan badan yg bercerita sendiri. So far saya dgr okay je pun. Kalau dah nk terberanak dpn hospital kerajaan, takkan nurse nk halau pulak kan

Hi, kawan saya check up swasta, beranak kat hkl. Okay saje takde masalah. Cumanya make sure ada note every check up from dr swasta. Selalu swasta pun ada buku pink diaorg juga. Dia byk kali masuk hkl takde booking apa apa. Sbb mula masuk false contraction. Kali ketiga baru baranak. Jadinya takde masalah pun.