Pantang 27hari Naik bintik2 merah gatal2

Korang nak tanya, ada tak sama macam saya? Naik gatal2. Alergik ke eh?

Pantang 27hari Naik bintik2 merah gatal2
12 Balas

Saya pun macam ni, start sehari lepas bersalin sampai skrg dh 28 hari pun masih rasa gatalmcm dkt dlm badan kadang2. Dia bukan rasa gatal kt kulit tu. Bintik2 merah macam ruam ada dekat satu badan tp skrg dh surut sikit

sma la kita Sy pun naik bintik MCM ni hrittu until now dh 50hari bersalin pun still badan gatal2 apa tak kena pun tak tau la .. kenapa ramai komen sama ni actually what happen adoii risauuu

Sy pernah kena masa anak no 3. Nmpk mcm gegata. Tp bukan. doc x suggest inject pulak. Masa tu 10 hari bersalin. Penah jumpa doc buat video TT. Dia bgtau kulit meroyan.

Aik siss saya pantang hari ke 26, cmni juga. Lengan jugaa, saya sapu jela bedak allano. Pegi klinik dpat krim sapu & cetrizine

Saya pun mcm ni satu badan , alergik hama ni .. pegi klinik cakap nk inject sebab gatal alergik hama settle hilang gatal

6mo ago

Yeke? Adehhh. Saya g klinik kata alergik jugak. Tu pelik dah pantang makan. Tetibe alergik first time kene 🥲

sy pun ade gatal2 jugak. ritu kt lengan tp kjp je..pastu kt perut pulak. sekarang pantang 40 hari msih ade lagi.

Sis kena gatal gatal dkt lengan jeke? Sbb saya pn kena gatal gatal tpi dkt kaki je tktau la allergic ke apa🥺

Sy pun mcm ni juga sis, gap baby sy 3 bualn keluar bgini kat badan. Tak tahu alergik ke atau pn ruam.

6mo ago

Saya alergik doc cakap. Taktahu alergik apa 🥲

eh samala ..saya pun naij gatal2. hormon ke eh. sy 23 hari start naik

6mo ago

Saya g klinik kata alergik. Cuma taktahu alergik apa suruh jaga makan je

try p kk nnti tnya doc. kdng tkut alergik ubt apa apa

6mo ago

ahha kdng klau naik satu bdn ni sbb effect ubt atau makanan jrng sbb alergik bnda mcm bulu mcm tu. makanan atau ubt sbb darah stu bdn. try g check mungkin nnti doc cucuk ubat