Share pencukur

Korang cukur bawah pakai pencukur apa yang mudah tanpa perlukan bantuan suami, boleh share sekali dengan gambar tak? #ingintahu #firstbaby

20 Balas

Saya guna trimmer brand Veet. Order kat Shopee je. Memang sangat mudah keje nak trim bulu. So far guna tak penah luka lagi. Tapi masa hujung2 dekat due and after bersalin, saya mintak tolong husband sebab takut nak buat sendiri 😅 Kalau nak buat sendiri, maybe boleh try guna cermin.

dulu sy pakai pencukur biase.. tpi skrg sy pakai yg ni.. cukur sendiri pakai cermin.. stakat ni sy guna selamat lgi.. 😆 dia sama je function mcm pencukur biase, boleh cukur rmbut bby jgk, boleh potong rmbut jgk.. xpayah beli byk2 dh pencukur sbb boleh caj je..

11mo ago

Thankyou sis!!!

sy pakai brand philips bikini trim tu. dia xcukur licin habis. tp cukur pendek. bentuk dia pun senang nak cukur celah² smua lagi² time pregnant 🤭. mmg dari dulu tak berapa suka guna pisau shaver kulit jadi gatal².

Saya guna ini. Philips multigroom series 7000. Sumpah function. Now maybe dh ade upgraded one. Buat depan cermin kalau perut dh besar. Serious tak sakit and mmg boleh cukur licin tanpa risau luka or anything.

Saya pakai shaver biasa je. Saya beli cermin kecik. Bila nak shave saya tengok kat cermin kecik tu. Hahahaha rasa macam malu pulak bila teringat🙈

11mo ago

Haah sis cam malu pulak tapi gitu la kan nak mintak tolong suami pun lagi malu

anak pakai shave biasa auto naik biji dkt kulit kepala, terus bawa pergi kedai gunting rambut minta shave

11mo ago

sis tak menjawab soalan

pakai cermin .. masa dh nk dkt brnk perut dh besar betul masa tu suruh suami jela. suami pun pelawa nk tlg cukur😂

Pakai shave biase je.. mcm sy selang 2 hr je shave so xsmpt nk naik pn.. licin je xyah nk isau bersalin nt 😁

11mo ago

Thankyou sis

Pakai shaver biasa je sis beli kat watson. Saya shave rasa guna tangan sndiri je .

Saya pakai pencukur biasa je. Nak cukur pakai cermin 🤣 Main agak2 je. Asalkan pendek okay lah.