Berpantang rmh mentua

Korang ada x macam sye? Suami suruh berpantang rumah mertua…… tp sini serba kekurangan, lepastu kalau beli makanan ke apa ke mesti adik beradik yg lain makan sampai habis walaupun kita tak sempat makan pun. Bila kita cakap nak berpantang rumah mak sendiri suami x kasi sebab ayah dya yang berharap sangat kita berpantang rumah dya, tapi tu la serba kelengkapan takde, dengan ayahnya jenis merokokdalam rumah lagi. Macam mana eyh? Penat dah sye pujuk suami nak pantang rumah mak sendiri, sye x biasa hidop dengan mertua and sye x suka menyusahkan orang lain, tapi family sini rilek je ambil barang sye masuk bilik sye tanpa izin, tak suka. Korang ada tak macam sye?, #firstbaby #pleasehelp #firstmom #firstmom

60 Balas

suami dlu pnh request suh pntg kt uma mom die . tp sy diam je tak bg keputusan .udah nye smpai besalin pntg sendri .sbb die tau .bini die tak reti nyusahkan org len dan die tak bleh jauh ngn bini die . .huhu susah sng sm2 . last2 mak yg mai jge kt uma 2 mnggu first . .

Sy berpantang rumah sndri je..rumah mak ayah jauh..ssh suami nk ulang alik..rumah mentua 3jam je..tapi biar la xpon..sy xsuka kene bebel dan di kontrol ssh nk buat apa2..lg pula lau rmai org, msk bilik suka hati..uiii xtenang..biar xla..ada rezeki lebih upah CL..

tak payahlah sis.. nanti.makin stress pula km sis..bgs kmcm sy sis berpantang kat rmh sendiri...sy 3 org anak 3 3 suami yg jaga masa sy pantang..sy tak suka duduk rmh mak😆suami yg uruskan semua selama 1 bln semasa sy berpantang🥰🥰🥰

kalau kita berkeras kepala pun laki awk tu buat kepala degil, apa kata suruh bapak/mak awk call laki awk yg degil tu. suruh parents awk hanta awk lepas bersalin ke rumah mereka utk nerpamtang. lebih selesa oamtang rumah mak sendiri

better stay rumah mak sendiri atau berpantang sendiri.. mental health, kesihatan sis dan baby lg penting.. dgn rokok lg, better jgn dktkan baby.. bahaya utk baby.. dan nanti sis juga yg kne jaga anak.. bukan mertua sis..

better balik la rumah sendiri . pantang sendiri .. saya pernah melaluinya . belah in law n belah family sendiri .. anak kedua saya decide pantang sendiri walaupun penat tp otak kita tak koyak dgn keadaan sekeliling

selalu nye anak perempuan akan selesa berpantang dengan mak atau keluarga sendiri...rase lebih selamat ...hmmm sis pujuk la suami lagi... bukan apa ..berpantang ni perlukan mental and fizikal yg stable..🤒

its up to you sis. kena tegas. kalau saya d tmpat awak, 💯 sy tolak habis sampai husband faham. berpantang bukannya sehari. mental kena kuat dan bersedia untuk jadi penat da jadi status parents ni.

bukanlh nk mghasut tp memahami sgt. kalo hubs xdengar better sis wasap fmly sis mtk dorang dtg amek cuma awk inform hubs je. pantang 44hri bkn 44jm. stress ni bkn dlm pantang je tp akn blarutan lps pantang

12mo ago

Dah inform sis, memang parents sye akn ambil nanti tapi berpantang kat sini dlu.. tapi kalau boleh sye memang taknak tinggal langsung kat sini 😌😌

SIS CAKAP KERAS SIKIT DENGAN SUAMI SOK NANTI YOU YG MERANA TAU.. YANG BERANAK KITA BUKAN DIA, YANG SAKIT KITA JUGAK, KALAU SAYA SANGGUP NAK GADUH PUN GADUH LAH.. AT LEAST AD DGN FAMILY SENDIRI..