ALAHAN DAN MENGIDAM

Korang ada tak pengalaman tahan mengidam.. ni anak ketiga ida dan ni lah pengalaman mengandung lain sgt... Cepat emosi dan mengidam ya allah teruk betul. Kalau terasa nak asik teringat2.. susah nak ckp. Buka x de duit rasa kadang xsampai hati nak belanja rm30 sebab mengidam je... Dah 3 hari ida sakit kepala.. teringin sgt nak icecream oreo mc donals . Nak makan cake red velvet kat mc d tu... Ya allah.. buruk benor asik teringat .. dan cuba tahan..yess ida cuba tahan dengan makan ice cream lain... Makan kek lain tapi . Sakit kepala x hilang . Kadang sambil buat kerja boleh teringat.. kadang tiba muncul dalam otak.. Harini #Nanya dah sakit sgt kepala kita oder juga delivery oreo icecream n kek redvelvet tu.. kita niaga online.. bantu suami sikit2.. sayang duit tapi xleh tahan dah.. selesai makan... Ya alah hilang sakit kepala 😩😩😩 RUPANYA MENGIDAM NI MMG XLEH BAWAK MAIN... BARU TAHU..Dua anak dlu xpenah camni.. rupnya tahan kan rasa nak makan pun boleh rasa sakit kepala.. mody.. rasa sedih sorang(yes.. malam td kita nangis sb minta icecream suami belika icecream biasa tu.. sedih gila nanges mcm bodoh je saya rasa) Saya doa saya x mengidam pelik2.. kesian suami dan diri sendiri nak push sales hihhi ..... Korang pernah mengidam xdpt tak.. betul ke anak jadi ngences.. or xdpt boleh rasa lain . Mmmm Ida jual plussize korang boleh ad telegram shop ida t.me/aqildacoshop atau serch je 📌support PAGE IDA LIKE N FolLoW 👇🏻 fb.me/aqildaclothings769 📌mesenger AQILDA.CO m.me/aqildaclothings769 📌Instagram AQILDA.CO https://www.instagram.com/aqildaclothings769 📌Shopee shopee.com.my/eidaqil88 📌Tiktok business https://vt.tiktok.com/ZSmSUd4Q/

ALAHAN DAN MENGIDAM
28 Balas

hmm sama sis. dah masuk 21weeks baru batalkan niat mengidam sebab sampai sekarang ada alahan , migraine , and pakej !, berat maintain x naik2 . hb makin hari makin turun . dari first week asyik mengidam nak cincin emas . tahan jee tengok org pakai. hok yang ada x nak guna . nak juga beli yang baru. dalam mimpi pun terbayang2 emas. lagi pergi sana sini tengok org pakai. last2 pasang jugak niat beli sampai dua 🤦🏻‍♀️ mengidam makanan semua dah dapat. tapi serious ingat saja jee sebab pikir perempuan punya perangai mmg emas x lekang. tapi kadang2 sampai nangis dalam bilik air . Salah ke saya ? 😢 harap hilang lah alahan lepasnih #barusajabeli #21weeks5day

4y ago

dah dapat dah lega dah.. alhamdulillah nasib cincin jaa . terima kasih awak

Sy mula² dlm 17weeks mcm tu, pantang tengok durian mula teringat² ... Pastu suami pula jenis layankan nafsu bini. Dia beli kadang 2 biji sekaligus ... 1 biji tu sy sorang sj habiskan 1hari ... Nk tdo mlm pun tk lena duk teringat selagi ada benda tu kt dapur... Suami dh tdur sy p curi² makan konon nk 1 ulas saja 😂 ... Tp sejak masuk 22weeks mcm tu tk terasa apa dh klu tgok durian pun. Wlupun suami duk sakat² klu sy tgh moody "umi mu kn suka durian,nk durian lah tu" ...

4y ago

🤣🤣🤣🤣🤣🤣kelakar dekah saya baca

Sye penah.. Masa pregnant anak ke 2.. Banyak benda yang sye tk dpt.. Penah sekali sye tk mkn sehari suntuk sebab takde duit.. Sye sanggup jual cincin sye sbb nk mkn.. Masa tu pulak anak sulung pon lapar.. Lepas jual cincin tu sye pegi beli pisang goreng,keropok lekor semua.. Anak sulung sye trlampau lapar sampai dia amek karipap sebiji kat gerai jual pisang goreng tu tpi nasib baik la makcik tu dia kata amek je,takpe makcik sedekah.. Sampai sekarang suami sye tktau cite nie tau

4y ago

Aamiin aamiin aamiin.. Pregnant anak kedua mmg byk dugaan sis.. Alahan truk smpai 5 bulan tk boleh mkn nsi sis.. Tu la sis kite nie jdi ibu mmg nk tknk kne beralah jgk kn

Saya pun preg yg ketiga ni , rsa mcm melampau sgt , boleh kata hari2 nk mkn luar tp mkn mknn yg merapu pulak tu Saya suka mkn coklat , g mall semata mata nk beli coklat jer , coklat yg biasa tknak sgt , nk yg mahal Tp tu la saya pun tgh thn juga ni takut sangkut gdm , tp syukur juga saya kuat minum air kosong Hritu minum air gula naseb baik tak tggi

4y ago

harini terasa nak makan donut perhh hahaha

sy Alhamdulillah mengidam alahan xde..mengidam sikit2 tu ade la jugak sbnrnye tp tahu susah nk dpt so x letak dlm kepala la,ok2 je..duduk di kota bharu , nk mkn nasik air rnr gua musang, mane maunye laki nk pegi sana😂😂 kebetulan pegi cameron singgah la rnr tu tp kedai tu tutup, kempunan cmtu je la tp xde la sedih2..😄

Saya ngidam nk main mercun time tgh PKP. Ada gak nanges dua hari teresak2 sbb mercun tk de jual time PKP. Ye la mana org leh rentas negeri. Last2 husband jumpa la jga kwn dia ada simpan stock tahun lps pnya. Kul 10 pgi tu gak aku bakor mercun pepagi -.- pelik. Tk pernah sgt nk nages kalau tk dpt pape.

4y ago

ya allah.. lahai ramai juga yg pelik2 kan

saya 1st mengidam nak makan nasi lemak bungkus daun pisang. tanak makan kat kedai, nak bungkus bawak balik. takde rezeki kebetulan masa tu area rumah takde air, org meniaga pn hampir takde. maka, saya merajuk dgn suami. fikir balik sekarang alahaii macam apa jela perangai :')

4y ago

🤣🤣🤣🤣🤣

tq korang sudi share pengalaman.. ida bukan apa takut perasaan sendiri je.. takut org kata mengada².. sian suami.. nasib ade duit sendiri boleh gak nak beli kan. ida doakan semua ibu selamat menjalanin proses mengandung sampai kehamilan sampai berpantang.. aamiin

Hai.. Nak Tanya Ada ka ibu2 di sini.. Cara mengidam mcm Saya.. Nampak sesuatu Baru mahu.. Mcm sya, npk iklan memasak, mangkuk tu lawa.. Jadi teringin Nak guna mangkuk tu😅😅. Itu katagori mengidam juga ka? Sbb bila esok2.tidak sdh mencari mangkuk tu😁

4y ago

sama mcm saya. saya pun tak pasti erti mengidam yg sebenar lagi. masa tengok makanan tu, nak. tapi. bila dah kenyang, okay je. tak minta lagi. hehe

sme la ngn sye mngndung Kali ni mngidam lain mcm smpi demam teruk la ble cbe xnk layan mengidam tu.. kdg2 ksian kat suami jauh2 Kje balik cpt2 belikan ape ke nk mkn sgt tu.. cme nk mkn nasi kenduri kahwin jea xdpt lgi hari2 dok nangis..

4y ago

alhamdulillah tahniah sis