penat dan burn out

korang ad tk masalah rasa penat dn burnout je hari ii.. lagi ii dengan suami kurg membantu dlm bt kerja rumah .. sumpah ak penat giler .. antara kerja surirumah ngn kerja biasa baik ak pilih kerja biasa skurngya ad duit sndiri .. ni nak beli apa keperluan diri sndiri kena fikir bnyk kali🥲kdg rindu pulak zaman bekerja balik .., rasa nak lari pon adaaa .. penat fikir benda sama duk bt benda sama yang tk habis ii .. 😮‍💨😢 sbb tu dia nak tmbh anak ak malas nak fikir lg .. yg penatnya ak jugk nnti bukan dia pon

2 Balas

Sama awk dgn sy, sumpah burn out sgt.. duduk rumah okay tapi tulahh.. bila fikir kerja kesian bby pula. Nak mengadu dekat siapa siapa takut, layan je selagi mampu. Laki sy membantu cuma entahlahh..

1mo ago

kann🥹 rasa penat tp tk thu nak meluah ngn sape

Kerja jelah sis kalau gitu

1mo ago

Sama anak saya pun bf tp saya kerja sbb bila duduk rumah mental health saya terganggu sampai terpukul anak akibat burnout, ashik mintak cerai. Suami pulak dah tau kita tak kerja jenis taknak bantu langsung & harap kita wat kerja rumah 100%. Duit pun sgt berkira2 nk bg atas alasan dia tanggung semua. Bila timbang tara balik lebih banyak keburukan duduk rumah, saya nekad kerja. Hari2 doa anak di tangan org yg baik2 & dilindungi. Serah semua pada Allah. Alhamdulillah mental saya back to normal. Suami pun akur sbb sy bg alasan sy pun kerja & dia takleh nk mcm2 bila sy independent in fact dia risau kalau saya boleh hidup sendiri tanpa dia