ingin tahu perkembangan semasa

Knp mggu 29 nie sya rsa sakit buah dada sya adakah itu perkara biasa atau bengkak susu

6 Balas

Possibility utk bengkak susu sebelum bersalin tu ada..sbb doctor sendiri diagnose saya bengkak susu time pregnant 7 bulan anak sulung dulu..doctor on antibiotic & suruh tuam sejuk (jgn tuam panas) utk surutkan bengkak & cegah pengeluaran susu sbb awal2 ada khasiat susu colostrum..if tuam panas akan akibatkan pengeluaran susu colostrum tu..

biasa tu sis, sbb tgh nk proses kilang susu .. mmg ada time rasa berdenyut .. tp jgn picit taw, biar je, kalau susu kluar pun biar je ..

biasa. kalau sakit sangat, cuba tuam sejuk/panas, ikut mana yg selesa.

maybe kilang susu nak beroperasi tu yg mcmtu

biasa. bengkak susu xterjadi sblm bsalin