Sy dah 37 week baru dpt detect positive GBs.sbb xde lgsg tanda keputihan.ble buat swab test baru tau

Knee paksa beranak ke?normal ke caeser?Sy 1st mum BLE JD camni last minit rasa stress sgt..

2 Balas

I see. Nanti hari checkup minta consultation daripada doktor. Saya sharekan juga perkongsian mommy lain mengenai GBS. Info yang diperoleh daripada Dr Imelda Balchin (Pakar O&G di KPJ Damansara). Boleh click sini https://community.theasianparent.com/q/gbs-ni-apagroup-b-streptococcus-gbs-adalah-kumanbakteria-yang-terdapat-pad/5044296?d=mobile&ct=q&share=true

1mo ago

Sama-sama. InshaAllah semoga dipermudahkan urusan. Saya pun first mom. GBS+ juga. Selamat melahirkan secara normal tahun 2022. Masa dapat tahu +ve tu, OBGYN terus brief. Takpe hari checkup awak nanti tanya doktor untuk info lanjut ya.

Doktor takde brief awak apa2 ke? GBS+ mom boleh bersalin normal bila dah turun tanda. Cuma dalam labor room nanti doktor akan on antibiotic drip. Meanwhile kena alert dengan tanda2 bersalin. Lagi2 part air ketuban leaking atau pecah. Bila ada tanda terus ke hospital.

1mo ago

Sy baru kua hospital 2 ari lpas.td nurse kol bgtau result positif ..CME TD nurse bgtau akn inform KK tuk on antibiotik...