Assalamualaikum

Klo mngandung 5mnggu boleh jalan jauh ke korg? Nk tnya pendapat, sbb ni first baby

2 Balas

Hmm kalau ikutkan awal2 ni kene banyakkan bedrest, kalau rahim jenis kuat takpe boleh sis. Tapi kita taktau kan dalaman kita mcm mne. Takut cepat penat pon boleh jadi bleeding. Tapi saya rasa boleh kot, sis kne banykkan berhenti la spanjang perjalanan nanti, takleh duduk lama sngt, buat regangan jalan kaki kejap ke. Saya awal2 dlu tak keluar ke mana, masa kandungan 2 bulan pegi jalan2 mall je, masa dah 3 bulan lebih berjalan pergi melaka dgn family. Ah ghisau takpe tggu sis yg lain pendapat mcm mne. Moga dimudahkan segalanya ye sis🤲🏻🥰

2y ago

Ha kan tula sis, risau awal2 ni baby fragile lagi😭 jaga kandungan elok elok sis, moga baby dan mommy kuat sehingga ke waktu bersalin nanti ye🤲🏻❤️ moga dimudahkan segala urusan 🌹

dptkan pendapat doc. doc akan scan rahim kita. tgk rahim ok, tkda apa masalah.. blh je jalan jauh. tpi berhenti la 2 jam sekali. sy 7 minggu. drive balik kelantan 5 jam.. berhenti few times nk legakan kaki, betulkan pinggang.

2y ago

sye pon rasa nk gy klinik dlu la tnya doc mcm mana. sye plak dri Perak nk balik ke gannu. jauh jgak la perjalanan. hahaha pinggang mmg sakit je sllu