susu bdn atau tepung?

Klau untuk baby new born ni kn, bgus bgi susu bdn atau tepung? Atau cmpur2? Klau susu tepung tu susu apa nk bgi?

34 Balas

Susu badan is always the best, natural, cepat hadam and ada antibody untuk baby and khasiat yg just nice and cukup untuk baby newborn. Free plak tu, susu badan ni always fresh and clean kalau direct breastfeeding, takpayah susah2 fikir which susu tepung yg bagus untuk baby and kena spend duit try macam2 brand susu and tukar2 kalau susu tak sesuai. Tu belum lagi nak kena cari botol susu & puting yg sesuai untuk baby.

Ofcoz susu badan lebih baik. Susu badan no 1 terbaik diikuti dengan susu kambing then susu lembu. Jemput join group facebook happy breastfeeding malaysia sis.. Dlm tu byk info2 yg penting & bermanfaat yg boleh kita applykan dlm kehidupan harian kita..Topic "cara lekapan dgn betul".."cara handle EBM" & much more.

Sure la susu badan.. Apa ibu mkn..jadi susu..n dpt kat baby.. Segala khasiat pemakanan baby terima.. Baby menyusu susu ibu kurang dpt penyakit.. Usaha la target susukan baby puan.. Beli breastpump ..kalau bekerja..

5y ago

Setuju.. Bf yg terbaik.. Nk jln2 x pening nk bancuh2.. Selak je

Sebaiknya kasi susu badan sis. Kalu tak nk direct sis pam. Kasi bby guna botol. Paling senang direct.. lega bila bby isap..😊😉😁 kita pn rapat ngan bby. Dia akn rasa selamat.

Susu bdn yg terbaik sis...bg susu bdn utk baby jgn cmpur.. nnt lpas 6 bulan klau nk cmpur boleh...klau boleh jgn stop susu bdn until baby 2 tahun la...

Susu badan adalah yang terbaik😊 Susu tepung,perlu ikut kesesuaian babg juga..pediasure pon ok..snow pon ok

Sy prefer susu ibu. Sbb bnyk antibody utk bby bru lahir yg mudah kena jgkitan dr org luar.

Badan . If kalau u tnye nurse or doctor pon dia akn suruh bgi susu bdn .

dkt packet susu tepung pun dah tulis jwpn nya. "susu ibu yg terbaik"

Better susu badan...bgus tuk antibodi bby