Bukaan nk bersalin

Hi. Klau bukaan blum 10cm pergi hospital mmng kna blik ke? #firstmom

15 Balas

mcm sya air ketuban pecah dlu..Tak ada skit apa2 pun ..tp ank first so tak pglman jdi trs p hospital..bila check 2 cm dah trs kna tahan wad..

Sye 2017, dtg hospital 3 pgi x silap ,bukaan 2 cm, terus kene tahan dlu, dlm pkul 10pg masuk Labour room

Klai 1/2 cm mmng kena blik tpi klau dh 4/5 cm xkn di srug blik kcuali mmng rmai yg brnak

Ikut gynae awak. Saya 4cm dah masuk labour room.

2y ago

Doktor yang akan menyambut kelahiran anak awak.

kalau bukaan 4cm keatas akan stay di hospital