Boleh ke buka buku pink kk lain tpi follow up kk lain.

KK dkt umah tarikh terdekat penuh.. available bila kandungan dh 14 mggu.lama sgt nak tggu lagipun ad history miscarriage tahun lps

8 Balas

sy awal awal dulu tk terus buka buku pink pun. smntra nak dpt tarikh tu, sy pegi jmpe doktor as pesakit luar je. sbb batuk. kadang tu sakit perut sikit sy jmpe doktor ambik nmber mcm biaasa swbab blom ada buku pink. just pantau mcmtu je. kk pun scan je tgk tumbesaran baby even lom buka buku. folic acid ambik kt swsta je.

1y ago

kk tempat saya pulak dia tknak scan sbb sy tk bukak buku lagi. nurse ckp kalau nak scan boleh pergi klinik swasta. sedangkan masatu sy dh ada spotting. tp kk tk check apa2 pon. dia suruh sy pergi hosp terus.

Tgu je puan date kk puan tu.. xperlu kk lain. Saya 2nd baby dlu pun dpt masa kandungan 16w. Dieorg xboleh Marah Sbb tu je Tarikh yg ada.. if puan concern dgn baby, puan boleh checkup swasta, makan folid acid smntara Tgu. Cost buka buku private pun Dlm 180+

KK ada kawasan yg dorg cover.. biasanya mmg xblh p buka buku pink dkt tempat selain dari kawasan terdekat dgn kita melainkan p swasta..sebaiknya mkn folic acid dulu smp 12w.. p klinik swasta dulu utk permulaan ni kalau sis ada kerisauan ya

kalau rasa kk lambat awak boleh buat fully checkup dkt klinik swasta☺️. mcm sy fully checkup dkt swasta sbb xboleh commit dgn time kk. sy boleh g checkup hari mggu shaja. bersalin dkt hospital goverment

sis dah try walk in d klinik yg dekat dgn kawasan tempat tinggal sis tu? boleh bagitau pd nurse sis ada sejarah keguguran sebelum ni. biasanya kena buka buku pink di klinik yg berdekatan dgn tempat tinggal sis.

1y ago

terima kasih..saya try call kk dorg suruh tggu smpai tarikh available walaupun tarikh yg available tu pregnancy dh 14week..incase bleeding kena g hospital cek

xboleh sis. dia ikut alamat rumah. kecuali u ade hal tertentu dkt kg ke ape ke boleh la nak tumpang checkup.

Nak tanya juga kalau pernah buka buku pink kat swasta n skrg nak follow up kat KK boleh ke?

tunggu je date tu