Kepala baby msk panggul

Sha dh msk 36weeks ni ,kepala bby dh msk laluan kena standby anytime ke risau pula sbb sha msih keja ikutkn due 27/4 , btl ke dh kena ambik cuti member bgtahu #firstbaby #firstmom #ingintahu

11 Balas

kalau kepala baby dah masuk laluan boleh jadi anytime je tu bersalin 😅 kecuali kalau kepala mmg kat bawah je tapi belum masuk laluan then boleh kerja lagi. Saya dah nak 39w, doc kata kepala baby baru masuk sikit je kat laluan tak fully engaged lagi so kerja je la dulu macam biasa. kalau sis dah rasa sakit nanti boleh la start cuti

1y ago

mmg kn rasa cramping pain ke on n off pula blh kiri n kanan

Utk 1st baby mmg die kena engage dulu..so, kita akan jadi susah nak bjalan sbb kepala baby da lock laluan bawah.. later utk 2nd baby ke atas tak perlu tggu engage.. kadang time nak tkeluar tu kang baru dia enable masuk laluan.

standby je sis, sy masa 32w kepala baby dh masuk laluan, mula2 risau jgk bla nurse kata anytime bole bersalin.. now 36w still xde tanda kena bersalin awal pun😅

1y ago

TU la...tunggu masa je risau jg ni

saya 34 weeks kepala dh masuk laluan dah bawah sngt dh dokter ckp dan dh ada bukaan 3 cm tapi skrg dh 36 minggu masih belum ada tanda bersalin due 28/4 beza sehari ja

1y ago

due date kita sama ☺️

due sye 25/4...3/3 perut mengeras..g hospital..da bukak 1cm..doc cucuk dexa..27/3 sye rse sakit..kluar tanda darah..g hospital..da bukak 7cm..so awak da blh Standby la

1y ago

baik sis...😍

Due kita sama, saya saja ambil cuti awal. Next week last saya masuk kerja seminggu. Lepastu terus cuti sbb nak duduk rumah malas nak stress pasal kerja 😆

1y ago

btl TU , ikutkan nk ambik cuti malas nk gi kerja lebih baik ddk umah rehat...🤣

36w normal tu baby dah masuk laluan. tak perlu amik cuti sekarang, awak just monitor je tanda tanda bersalin.

standby je sis, saya anak first 37week 3days dah bersalin, sehari sebelum tu saya sempat pusing bazaar 😅 awal Dari due. patut Nye 14/4

1y ago

okey so kena mkn dn jln puas2 ni sblm pantang 😄

Due kita sama la. Awak rasa cam mana ye bila kepala baby dah masuk laluan? Saya sekarang rasa ngilu ngilu je

1y ago

rasa ngilu juga ...asyik nk ke tnds je nk jln Pon mcm robot dh 😂

Due sama. Esok baru scan . Skg pun kerap dah ke tandas. Dgn kaki bengkak nya 🤣

1y ago

TU la nk jln Pon mcm itik dh 😂😂 klu kaki dh bngkak cuba tinggikn kaki TU semasa baring, minum air secukupnye