Macam mana u guys kawal intake mkn? i dh stop benda manis but still high. i'm 7weeks pregnant

Kepada ibu mengandung Gdm @ insulin mom.

Macam mana u guys kawal intake mkn? i dh stop benda manis but still high. i'm 7weeks pregnant
1 Balas

Karbo ada kawal tak sis? Makan suku2 separuh. Try makan sayur dulu dan yg terakhir baru karbo. Jgn makan mee atau bihun ke pasta tu sbb tak kenyang pun and awk akan makan byk. Tinggi karbo kalau makanan berasaskan tepung. Kencing manis bukan manis / gula sahaja ya sis

3mo ago

sure... tq so much?