Sesi Tanya Pakar Bersama Ms Faznim Binti Fazil, Pantai Hospital Ampang

Kepada Ibu Bapa Baru yang Disayangi! 🤗🌟 Seiring memulakan perjalanan mengasuh anak, salah satu aspek yang paling penting dalam perkembangan awal bayi anda adalah memastikan kenaikan berat badan yang sihat. Menyaksikan si kecil tumbuh dan berkembang adalah pengalaman yang menghangatkan hati, namun kami memahami bahawa mungkin timbul pertanyaan tentang pertambahan berat badannya dan kesejahteraan secara keseluruhan. Bagaimana cara memahami apakah berat badan bayi sudah mencapai kriteria yang sehat dan sesuai dengan perkembangan mereka? Apakah jenis makanan padat yang sebaiknya diperkenalkan pada bayi yang sudah siap untuk mencoba makanan selain ASI atau susu formula? Selain itu, apakah tanda-tanda bahaya yang harus diwaspadai oleh ibu bapa jika berat badan bayi tidak naik sesuai yang diharapkan, dan kapan sebaiknya mencari bantuan dari dokter atau pakar kesehatan? Sertai sesi yang penuh maklumat ini yang diwujudkan khas untuk ibu bapa baru seperti anda! Pada 24 Ogos 2023, Khamis, pakar kami, Ms. Faznim Binti Fazil - Pantai Ampang Hospital, akan mengatasi semua pertanyaan anda dan berkongsi tip berharga tentang membesarkan bayi yang ceria dan sihat. 📚🤗 *NOTA: Sebarang persoalan di luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Sesi Tanya Pakar Bersama Ms Faznim Binti Fazil, Pantai Hospital Ampang
15 Balas

Hi! Ada tak cara yang paling mudah untuk tackle selera anak yang peaky eater? Kadang-kadang tu buntu nak bagi makan apa sampai badan nampak kurus and kecik je

9mo ago

Antara panduan yg boleh puan lakukan ialah: 1. Kenalpasti makanan kegemaran dan bukan kegemaran anak 2. Beri anak peluang utk pilih makanan sendiri 3. Tunjukkn amalan pemakanan yg sihat utk diikuti oleh anak. 4. Kekalkn suasana yg relaks dan ceria semasa makan. 5. Jangan bputus asa. Anak perlu dikenalkn makanan baharu berulang kali. Kajian menunjukkn kanak-kanak perlu dihidangkn 10-15 kali mknn baharu sblm mereka myukainya.