Baby walker

Salah faham ibu bapa berkenaan walker harus dibetulkan. Ia bukan mempercepatkan perkembangan bayi sebaliknya terdedah kepada bahaya dan mencederakan bayi. Bayi perlu belajar meniarap, merangkak dan berjalan sendiri bagi membantu perkembangan fizikal dan mental yang sihat serta menjadikan mereka lebih bijak. Cara terbaik membantu bayi berkembang dengan cepat adalah meletakkan bayi di atas permaidani atau tilam nipis supaya mereka boleh berkembang mengikut kadar sendiri. ~majalah PaMa

2 Balas

Kita guna walker bukan cepat jalan tapi guna utk mudahkan buat kerja... Kdg baby ni dia mudah boring dok kat bawah.. So sesekali letak dalam walker... Supaya dia boleh gerak sendiri..

Baru tau sis.. Tq info 😍