Rendam Air Garam Bape Kali?

Kencing kotor. Saya awal trimester. Nk rendam air garam bpe kali? Bpe lama? Garam bbyk mne ?

7 Balas

Sy dlu basuh sja pkai air garam... Cuma curah2 kn je.. Mng kurang gatal... Tp sy sure kn jmpa doc.. Baru minggu lepas sy jmpa doc.. Air kncing sy kotor.. And doc ada bg ubat... Lepas tu doc bg nasihat psl keputihan n kbrsihan... Stengah owg mngandung keputihan dy byk.. Tu yg gatal... Siapa2 yg ada kputihan yg byk n gatal2... Cpt2 la bgtw doc.. Sbb doc ckp kputihan kita tu takot ada bakteria dan boleh mnjejaskn baby...

5y ago

Mekasih pn. Esok sy g kk. Labia majora sy mula ruam. 😭

Rasanya lebih baik bgtau doktor, mreka akan cek air kencing & kalau positif ada kuman, mreka bagi antibiotik & ubat garam trus.. Paling penting bykkn minum air & jaga kebersihan diri

5y ago

Baik, terima kasih pn. Klo esok gatal lg, sy g kk. Masuk hari ni, 3 hari gatal. Semalam da mula rasa pedih mse buang air kecil.

Better bgtau doc.. Tkot jgkitan kuman. Sis basuh dgn air suam la. Lap kering²..jgn garu sgt nnti pedih lg susah. Bykkn mnim air kosong@ barli..

5y ago

Minum air rebusan barli pg, tghari, ptg, mlm. Alhamdulillah berkurang. Minum jgk ubat lawas kencing. Ubat gatal mkn klo gatal je. Air masak minum lebih 2 liter sehari. Doktor ckp, jgn rendam air garam lg. Huhu. Nyesal rendam air garam, lg perit miss v kita.

Rendam air garam? 1st time dengar. Sy doc nasihatkan minum air kosong banyak je kalau kena kencing kotor

5y ago

Yeke? Alamak. Klo gatal, nk wt ape ye? Merenyam betul. Ble sy siram skit air suam+garam, rse gatal berkurang tp sy xtw sukatan yg betul.

Sis, boleh basuh dgn air garam/air rebusan sireh. Minum air kosong byk² ya. Moga cepat sembuh 😊

5y ago

Terima kasih puan. Hari ni, perit da mula hilang sikit. Gatal2 pun da xd. Cuma blum bley pakai panties lg. Jln masih xslesa. 2-3 hari lg mudah2an ok terus.

Better mnum bnyk air msk.tiap kali kencing basuh n keringkan. Klu x tahan sngt bgtau doc..

5y ago

Baik, terima kasih pn.

Barli suam

5y ago

😍😍