Sekadar meluahkan rasa hati....

Kenape ya, bile kite berkumpul sesama perempuan, pastu ade 2,3 org masing2 dh ade baby... Dn kite sorang je belum ade baby n masih menunggu... Diorang akn sembang sesama diorang je, sembang pasal anak, pengalaman bersalin, semua berkaitan pasal pregnancy... Terus kite sorang ni dipulaukan.... Ade yg datang terus duduk depan kite sbb nk main baby.... Kite hanya mampu diam, n buat hal sorang2.... Sye rase sedih sangat2 tiap kali berkumpul, cemburu pun ade....... Perlu ke buat camtu..... 😭

5 Balas

dah org ada anak, bercerita la pasal anak. sbb lain anak lain ragam, lain anak lain cara. mungkin dorang bercerita tu sbb nak tgk mcm mana perkembangan, layan kerenah & sbgnya. samada sis cari topik lain or tak payah jumpa, senang. taknak circle cite pasal anak, cari yg belum beranak sama mcm kite. senang acuannya.

Pernah rasa juga dulu. Saya jarakkan diri bila rasa berlebihan. Sebab diorang pun borak sesama diorang je. Kita semua kena belajar adab berkawan bila bertiga, jangan bercakap dengan seorang sahaja, abaikan yang lain. Sabar ye awak.. masa awak akan tiba nanti 🧡

Sabar tau . Biasa lah org mmg mcm tu rasa kita nie mcm tak usaha . InsyaAllah lepas nie rezeki sis 🤲🏻☺️

jgn la jumpa dgn dorg. settle mslh. xyah nak pening2. angkat kaki jalan balik. keluar dri circle tu.

Sy ni kalau org tu blum ada ank sy ckn cerita pasal anak,,,takut dia sedihhh

2y ago

bukan ape sis... agak2 la sampai pulaukn member tu... ajak la borak skali... ni x, block dr depan terus... n dorang buat group dorang je... mau x sedih...