Dilarang bersama suami

Kenapa yew x boleh bersama suami semasa kehamilan awal #firstbaby

13 Balas

Haritu saya ada baca post dari Dr Hamid Arshat pakar O&G, dia kata time kita klimaks tu akan membuatkan rahim kita kecut. kalau baby jenis yang fragile, dia akan effect pada dia. plus, takut air mani suami tu agen pembawa kuman. bahaya untuk janin. sebab tu pada awal awal pregnancy, tak digalakkan sangat untuk bersama. masuk 2nd trimester, kandungan dah strong, baru boleh. tapi kalau berani nak try, boleh je. kalau agak agak sakit atau keluar darah, terus stop. Dr tu kata lahh, saya taip balik. hihi

4y ago

ni link vid tu https://www.facebook.com/hamidarshat45/videos/204556360883900/

boleh je nak bersama dgn suami,tapi make sure buat slow motion lah.. bersama dgn suami time preggy lah paling best,sbb dah tak yah risau pregnant/period..sbb mmg dah tgh pregnant 😅 just kena buat slow motion je lah..

Klau lepas bersama xkluar darah ok ja bersama. Cuma klau kes lps bersama kluar darah memang kena stop dlu, tunggu sehingga kandungan stabil. Sy ada sejarah keguguran jdi biarpun kandungan dah 4 bln tetap was2 nak bersama.

bukan dilarang pun. boleh je. cuma kalau ada sejarah keguguran ke pendarahan ke kalau boleh elakkan la bersama. sebab orgasm boleh rangsang contraction rahim. org tak kuat kandungan boleh gugur

Alhamdulillah saya dri awal preggy okay je bersama suami , tp jgn la extreme sgt , kita sendiri control la .. sbb dh tahu ada penghuni dlm rahim kan 😊

Alhamdulillah sy ok je. Cume awal2 pregnant jgn byk fikir mnde2 yg x patut, buat2 biasa je. Takut efek kandungan

Taklah boleh jer la.. Cuma x digalakkan. Takut rahim tu xkuat, berpotensi efek kandungan. Tu jer ~

slow2 la nk bsama tu.. jgn la kerap sgt.. cmtu la. bkn x boleh lgsg. sstgah org, rahim x kuat.. cmtulah

boleh je awak . asalkan hati2 . jangan gelojoh sngat takut efex baby je . tp untuk bersama boleh je .

Boleh je bersama suami , tapi jangan lah sampai suami tu ganas sangat 😂 tu yang bahaya .