hb low

kenapa ye..sy dah makan ubat setiap Hari ubat..

2 Balas

Ubat saja tak membantu. Tgk jugak dri segi pemakanan awak. Jgn minum kafein langsung. Banyakkan mkn sayur. Tk suka sayur mkn brokoli pon jd la. Lepastu minum susu. Mkn hati ayam, bilis, buah jambu batu. Sy minum jus mamariam jugak. Alhamdulillah hb naik dalam 2 weeks je.

Tengok pemakanan.. try elakkn caffein kalau HB rendah sis.. dkt buku pink ada bgtau apa yg boleh n tidak utk anemia.. boleh la study dri situ