pusat bayi terkeluar

kenapa ye pusat bayi 2 bulan tsembul keluar..

1 Balas

itu dpggil umblical hernia.. dmna lapisan pda abdomen baby belum matang.. sis kena barutkan baby.. smpai la pusat tu kmbali normal.. kalau lmbat rawat boleh jadi lebih teruk dan perlukan pmbedahan . sy shorkan sis jmpa dktor untuk dptkan konsultasi..

3y ago

betul.. kdg2 bila baby kembung perut pun makin tkluar pusat tuu.. baby akan lebih rasa selesa bila pusat tu ditekan secara pelahan masuk ke dalam..dan barutkan perut baby,.. kena buat setiap kali lepas mandi/tukar lampin..