rahim

Kenapa ye kalau saya susukan ank sya rahim sya jdi skit

10 Balas

Rahim mengecut tme nyusu tp doc ada jgk ckp kalau spnjg pntang tu slgi darah bntal tak kluar slgi tu sakit.tkut rengat.. Mksure drah besar tu keluar. Sbb lps kua drah tu nyusu xde rse pape in shaa Allah.. Breast je akn dnyut2

Rasanya tu normal sis. Mak mertua saya pernah cakap, kalau rasa sakit tu bagus. Tanda rahim nak kecut semula lepas bersalin. Apa2 pun kalau sis nak nasihat yg lebih pakar, better sis tanya doktor masa appointment kk

Mungkin sis perlu check doktor. Mungkin cara baby nyoyot puting sis secara agresif juga boleh menyebabkan rangsangan terhadap bahagian lain.

Yes masa dlm pantang. Mmg cmtu. Sbb tu kita digalakkan menyusukan baby sepenuhnya. Disamping blh mengecutkan rahim. 😊

Memang macam tu..elok la tu rahim proses mengecut..tapi kalau sakit yg abnormal lebih baik bgtau dokter lah...

Mmg la sakit sbb rahim dlm proses pengecutan kembali ke bentuk asal

Oooo.... Ok trima ksih ats pndpat msing2..

Normal sis , rahim nak kcut

Rahim akn mgecut sis

Rahim nk mengecut..