rasa tak selesa perut 12 weeks

Kenapa ye kadang rasa tak selesa kat perut. Nak katakan senak sikit, kdg okay, rasa serba tak kena. Tambah2 pulak angin memang sentiasa dalam badan walaupun dah makan. #bantusharing #1stimemom #pregnancy #ingintahu #advicepls

2 Balas

Normal. Saya tidur je bila perut senak/ kembung/serba tak kena. Nak minum air halia boleh sgt sis. Mungkin salah satu tanda proses pewujudan air ketuban yg lebih byk= rumah yg lebih luas utk anak. Skrg 20w dh kurang rasa mcm 12w haritu. Perut dh membuncit start tulang bwh dada. Rahim akan makin mengembang tu yg tak selesa tu.

mandi air suam,dan gosok minyak angin d area yg rasa masuk angin tu...