Baby kaki terangkat masa tido

Kenapa ya baby salu terangkat kaki dan tangan masa tido? Kalau bedung pun still akan kluarkan tangan dan angkat2 kaki. Tanda perut kembung/ x selesa ke?

1 Balas

anak dah berapa bulan tu? terkejut ada bunyi kot. kalau still dalam 0-3 bulan tu kira fasa newborn tu diorg nak biasa kan diri. dalam rahim dengar bunyi seakan akan ‘white noise’ je. ni dengar bunyi lain diorg tak biasa lagi. haa gitu. anak saya dari 2 bulan dah tak berbedung tapi tidur terkejut kejut jugak dia tu. sekarang dah 5 bulan boleh lena sebab dia jadi biasa dengar bunyi bunyi yg x biasa dia dgr tu.

2y ago

itulah kalau awak feel free nak ajar dia tak berbedung pun boleh je. mudah nanti bila dah masuk next month. dalam pantang lagi ye hehe. selamat berpantang 🤍