Rasa cemburu

Kenapa tiba2 rasa cemburu pulak bila tahu biras mengandung, saya jadi sedih pulak, anak dah setahun lebih, ada tak ibu2 macam saya #ingintahu

5 Balas

Cenburu dtgnye dari dalaman kita..sbb kita ada yg tak berpuas hati dgn diri kita sendiri atau sekeliling kita .. itulah kita kena didik diri kita byk dgn ilmu supaya kita blh tangani masalah biasa gini .. its normal wujud dlm diri semua jd x perlu malu...tp blh tangani dgn akal.. rezeki org adalah rezeki mereka dan rezeki kita ttp milik kita walaupun dlm bentuk apa jua..bila tiba masa kita terima insha allah..perjalanan hidup semua tak sama bagaikan gitu rezeki semua tak sama jd apa guna kita berlumba maupun ada perasaan cemburu..jika nak jd mulia dipandangan sendiri dan menghadap Allah, maka gembiralah apabila ketahui khabar baik org, insha allah dgn cara gitu allah akan letak lebih berkat terhadap kita satu hari nanti biasanye v dont realise kelebihan kita yg telah pun diberkati sentiasa. Semua org ada masalah dlm hidup cuma kita tak nampak benarkah mereka bahagia spt ditonjol..hanya allah tahu apa yg mereka teringin dan tiada..spt kita jugak.. jd tak usah joules, jz think positive and dua fr them also..u will be feeling much relief after that