Rasa cemburu

Kenapa tiba2 rasa cemburu pulak bila tahu biras mengandung, saya jadi sedih pulak, anak dah setahun lebih, ada tak ibu2 macam saya #ingintahu

5 Balas

Biras you mengandung anak ke brp? Biasanya bila kita pregnant especially first time pregnant, memang kita akan dpt SPECIAL layanan tu daripada in laws kita, ibubapa, saudara-mara, kawan-kawan semua then drpd suami of course. You cemburu maybe sebab you rasa semua orang akan selalu berbual-bual pasal biras you, bagi special layanan tu, kasih sayang tu meningkat or the special caring tu ada kita nampak - so maybe due to all this kita rasa cemburu. Semua feelings yg kita rasa is perfectly normal ya, x payah risau kita kan manusia kalau no feelings langsung tu yg problem 😅 Tapi semua feelings tertentu ada hadnya, so kita perlu tahu macam mana nak kawal perasaan kita. Especially kalau you tiba marah geram, you x boleh tiba terlepas kat biras you sebab cemburu tu, you know what I mean - mix feelings. Sekarang you rasa cemburu, it's okay normal we all pun kadang2 ada rasa juga so bila you jumpa biras nanti, ibu kena banyak berbual dgn dia, bagi nasihat pasal pregnancy and motherhood journey then automatically feelings cemburu tu hilang, trust me.

2y ago

Jangan sedih ya, bila ibu dha bersedia utk anak kedua, ibu boleh start planning juga. Maybe keinginan you nak pregnant lagi tu😍