#22weeks6days

Kenapa saya rasa baby makin lama makin jarang kick ye? Risau pulak saya. Tapi kalau kick slow & buat saya rasa nak terkencing je. Normal ke?

2 Balas

aktif tgh2 mlm kot, sis tak sedar. sy hari jumaat tu pg beli brg ank 1st nak masuk sekolah. penat sgt, mlm tu smpai esoknya baby slow.. sy panggil2, tekan2 sikit, respon slow juga. susah hati, mmg sy pntau la dia gerak ke tak 1 hari tu . mngkin dia pun efek penat juga. hari ni baru meriah balik, ada je rasa dia kick. sis keje ke? ada buat kerja berat tak? apa kata banyakkan rehat dlu..

4y ago

Agaknya, tu lah. Saya pun ni baru je dia active macam biasa balik. Alhamdulillah, risau jugak kan kalau mcm ni berlaku

Betul. Bile kite penat, baby pun rase penat. Kalau sye lasak buat keje, baby kdg2 kurang aktif tp bile cpt2 rehat, bwk berbaring, baby aktif smula. Makin laju dia tendang