malam ni keras je perut .. risau.. 32 minggu 3 hari (7 bulan) due 26/3

Kenapa keras perut ni.. kejap sakit kejap tak.. tanda pun tak de risau nak tidur malam ni

8 Balas

Kdg2 baby stress kat dalam...kdg baby xnak kita bnyak gerak..baby x suka kalau terlalu goyang2 kat dlm..kdg kita gelak kuat2 pun baby boleh jd stress...dengar bunyi kuat pun baby boleh stress..tu sbb knapa dia mengeras dan menendang..sbb dia x suka situasi...kalau dah 35w ke atas tu normal..sbb dia dah nak ready utk kluar...tp proses hamil ni..mcm2 ragam..xsmua nya sama.

sya pregnant ank no 2 dulu , mcmtu laa .. tpi time 36minggu .. mengeras , dah 3 4 hari mcmtu .. trus ada rasa contraction .. bwk ke hospital trus , x lama lpastu dah bersalin 😁

Kalau Sya PD waktu MLM waktu nk tido bby didlm mengeras je.....kdang2 kick dia kuat sngat... sakit Smpai keluar peluh kat badan....33w1d.....takut pula.

Mengeras lepas tue bila gerak @ ubah posisi hilang x?klau hilang tue normal..tp klau kerap dlm delang 5mnt lbh baik g hspital...

Same lh kite janke besalin 26/3 kadang2 perut mengeras...pastu okey...susah nk tidur mlm...

sy 33w..time mlm mgeras je..tp die aktif..gerak²...kdg risau jgk.

Ok dh esk nye.. sy trtdo hri tu.. btw tq the answer☺

Tu la sy risau nak beranak.. huhu nsb ok dh lps tu