Babybump belum muncul

Kenapa kandung saya sudah 15 minggu 5 hari tapi belum ada nampak babybump? Risau pula rasanya #ingintahu #firstbaby #1stimemom

15 Balas

Normally kalau first baby memang baby bump tak nampak sangat. Saya pun anak first baby bump tk nampak. Dh masuk 8-9 bulan baru nampak perut membulat tapi tak besar sangat pun. Apa yang penting baby bump tetap aurat wanita untuk muslim dan kita cuba kurangkan nampak baby bump dgn cara pemakaian kita ya 😘 #spreadlove❤️

saya smpai dh masuk 21 weeks masih lagi x nampak sangat perut... nmpk mcm buncit gitu je... setiap kali nk pergi scan nurse mesti tanya dh buat buku pink ke belum?? mcm mna tahu pregnant bagai??? padahal kita dh nk masuk 22weeks dh ni hahahaha

sya ok je xnmpak baby bump baby nk msuk 9 bulan dh tp org yg tgok semua nya ckap x npak mcm mngandung pn .. mujur x nmpak .. org x thu sikit sya mngandung tut2 thu2 keluar anak je nnti 😂😂

saya baby bump x nmpk sngt n sllu kakak2 ipar kata perut kecik la apa. tpi dr kata normal ja perut kecik sbb tinggi dn kurus. org yg nmpak perut besar bukan sbb baby besar tpi lemak je yg tebal.

3y ago

Haha Tak semestinya sbb dia lemak tebal baby bump cepat muncul. Sy pun berlemak berisi jgk, tapi bump kecik je. Pelik2 je doktor awak. Setahu Sy bump tu depend kalau mengandung kembar ke, kedudukan rahim tu mcm mana atau jaga makan tak pregnant kali ni. Sbb selalu bila tahu pregnant, mommy ni makan je mana boleh makan dgn alasan takpe, pregnant; ‘eating for two’ katanya. Usually kalau yg berisi ni lmbat sikit nak nmpak bump, sbb dh biasa perut besar oiiii. Dh masuk second third trimester baru nmpak pregnant. Mcm lari pun ada cakap lemak tebal cepat bump nampak. Cepuk kang 👋🏻

kenapa orang obsess dgn baby bump ya? it's normal to not have visible baby bump, yang penting baby dalam perut tu membesar elok sihat should be more than enough.

Normal, first baby memang mcam tu, mcam sya first baby ni, msa 15week Perut kecik sngat smpai kn bnyak orng tegur, dh msuk 25week bru start nmpak baby bump

Biasa first baby lambat nmpk sbb perut masih slim.. later baby 2-3 baru cpt nmpk sbb dah ada lemak2 tertinggal masa pregnant yg first.. hehe.. so, no worries!

3y ago

ohh thank you dh bagitahu 🥰

jangan risau sis. baby bump mula2 xnampak. memang mc tu dah 6 or 7bulan baru ketara. yg penting sis jaga kesihatan jaga makan. positive selalu ya

3y ago

okayy thank you 🥰🥰

15 week Tu Kecik lagi lh mana nmpak...utk 1st time pregnant selalu 6 bulan ke atas baru nmpk baby bump...

Sy sblm preggy dh ada bby bumb.. Hahaha, i is buncit you... 7 weeks mcm dah preggy ank 5 buln.. Hahaha