sering mual saat pagi ,

kenapa di usia kehamilan trimester pertama ini saya sering mual saat pagi , juga saat makan nasi muntah .. badan cepat letih , lesu penat .. tq

2 Balas

Tu normal sis kebayakan ibu mengandung pun experience perkara yg sama. Saya suggest sis cuba minum air halia madu suam. Saya mmg amalkan halia madu suam masa mula2 pregnant. Saya dah search kt Internet yg halia ni bagus untuk atasi morning sickness🤗. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin 3x.🤲🏻

oke sis tq ,, tp mcam mna mngatasi mual saat mkan nasi

4y ago

Kalau sis mual makan nasi, cuba tukar kepada buah. Makan buahan segar macam tembikai merah, tembikai susu, anggur. Yg penting, jangan sampai perut kosong. Buah pun boleh bagi tenaga dan atasi tak selera makan / alternative untuk mual nasi.