mummy is worried ?

kenapa baby saya suka termenung? ? is it something that i should be worry about? shes 6days old today. intermediate g6pd. demam kuning. hmmm

mummy is worried ?
15 Balas

kalau x ok jgak try bg anak minum tebu hitam bg setitik dua je tau... esk tu p cek Alhamdulillah turun bnyk jgak... lega sgt xyah ulang p klinik dh....kesian baby kena cucuk.... kerap bg susu badan tau dye tido pun kejutkan dye bg minum....

sis bagi minum Susu ibu Sahaja atau FM milk. jgn Cuba Yang extreme2 jnji baby berak kencing selalu.. jgn bagi tido saja kena Kasi Susu.. baby SY dlu 200++ 4 Hari dah turun 90. minum Susu saja Kasi dia kencing toxin keluar. ye sis

bagi mandi dengan suhun n bagi minum air halwa kundur.. mmg dgr petua ni xlogik.. tp berkesan.. banyak turun..lg satu lgi cept tali pusat die tercbut lgi cpt kuning turun.. kerap sapu ubt dkt pust yg nurse bgi..ank sye hri ke 16 dh ok

5y ago

owh mybe depends kot.. sbb nurse ad ckp tu slh stu cre tuk cpt turun kuning.. sye sndri pon bnyk try n error sbb tkot sgt bby msk hosp kesian😌

mmg MCM tu kalau demam kuning.kne rajin susukan baby tu.try air kundur, sup ayam mix sayur sawi n pagi tu,time sarapan minum Milo n cicah biskut coklat.utk bagi tnaga kat ibu,kalau baby nyusu badan InshaAllah,trun kuning tu

boy yek... tomey... berapa kg sis?.. anak Saya jugs prolonged jaundies... alhamduillah dah ok.... kerapkan susu baby every 1 hour. Dan pastikan dia kerap kencing Dan berak juga...

5y ago

kesian nengok tangan dia ... kesan jarum yek

Kasi ss kambing karihome... Insyaallah... Anak saya full bf tp sbb kuning tu saya kasi dia 2 kali je ss tu trs kng trun lps tu.... Ss tu saya yg minum he he...

My son is also diagnosed with prolonged jaundice and Dr. suruh breastfeed/ direct latch. Am sure your baby will be better in no time.

Try bg mndi air lidah buaya utk kurangkn kuning... buang kulit pastu blend... mak mentua sye buat utk bby, kuning kurang

5y ago

thank you for the tips 🤗😘

my baby 1 week old also suka termenung..then senyum seorang2.btw..ur child look so cute😍😍😍

my baby pun loves to termenung. she's lovely btw💖